Over ons

Story

Keuken
Het begon met een simpel proefpakketje waarbij we meer gedronken hadden dan gebrouwen en ons een klein beetje vergist hadden in het aantal uren werk. We waren tot half 2 op woensdagavond bezig, maar een nieuwe maandelijkse hobby was geboren.
Garageboxen
De keuken en eigenlijk het hele apartement in Amsterdam van Hein was omgedoopt tot onze brouwerij. Met telkens meer brouwtools en omgebouwde koelkasten die de gehele berging in beslag namen, werd het tijd om een andere locatie te zoeken. Zeker ook vanwege de vele ongelukjes op de houten vloer. Een garagebox met stroom en water moest de uitkomst bieden. Garagebox 1 was geen succes met slechts 10A, waardoor de stroom er telkens uit knalde. De tweede box gelukkig wel.
Proeverij
Er werd wat afgebrouwd met de mannen. Van bizarre experimenten als 'Pinterklaas'; een bier met speculaaskruiden tot bewust verbeteren van een bepaalde stijl. We hadden op een gegeven moment zo veel bier dat we het zelf niet meer op konden drinken. Tijd voor een proeverij met vrienden in het Oosterpark. Onze vrienden mochten meebeslissen welk bier een keer in een grotere commerciële oplage gebrouwen ging worden.
Eerste bier
Voor ons een hele stap. De Weissguy had gewonnen tijdens de proeverij en wij brachten ons eerste bier op de markt. Wel 500 liter, 1500 flesjes. Dat was wel even slikken destijds. Eric van Brouwerij Utrecht heeft ons goed op weg geholpen en nog voor het bier klaar was hadden we alles al verkocht. In januari 2020 hebben we daarom snel nog een batch Weissguy gebrouwen, met snel daaropvolgend onze I.P.A. LOT.
 
Loads
Ondanks Corona of misschien wel dankzij Corona ging het ons goed voor de wind. We kenden tenslotte niet anders en waren noodgedwongen om ons te focussen op retail in plaats van horeca. Door de snelle groei hebben we afscheid genomen van huurbrouwer Eric die slechts 500 liter per keer kon brouwen. De Lul.Lul kwam uit en we brouwden er flink op los.
Als klap op de vuurpijl werden benaderd door Maartje die een eigen co-workingspace had en daar graag een brouwerij in wilde. Voor ons de ideale stap om door te groeien.
Prijzen
Dat we beter werden in recepten bedenken wisten we wel. Dat de kwaliteit omhoog ging ook. Maar dat dit gelijk na 1,5 jaar commercieël bezig te zijn ook zou leiden tot een bronzen plak voor onze NEIPAard tijdens de Dutch Beer Challenge was voor ons een welkome verrassing.
Augustus 2017
Maart 2019
Juni 2019
December 2019
December 2020
Mei 2021

Team

Het huidige team!

IN DE MEDIA

Peter Henry top bezoekt in zijn serie bierbrouwerijen en duikt in de wereld van het bier. Zo ook bij new kids on the block Rauw Brouwers

Om uit te groeien tot dé brouwerij van Amsterdam is te hoog gegrepen, maar om gezien te worden als dé buurtbrouwerij van de NDSM-werf, da’s met recht de gezonde ambitie van Rauw Brouwers.

Review van NEIPAARD
Review van Lul.Lul

De OG Beergeek Ferry Wijnhoven schuift aan deze batch. We bespreken de ins en outs rondom de Dutch Beer Challenge, facebookrelletjes in de Beer Geeks groep en de grote #metoo viral in de bierwereld. Dit alles uiteraard gepaard met een aantal lekkere bieren.

Bier in ‘t Glas: Stadsbrouwerij 013 – Tot Op ‘t Bot
Bottle Share: Rauw Brouwers – Lul.Lul

Rauw Brouwers zijn de nieuwe vriendelijke buurtbrouwers op de NDSM-werf! Lees in ons magazine over hoe ze op de werf terecht zijn gekomen en welke heerlijke biertjes jij straks op een zonnige lentedag in je handen wilt hebben,

Rauw Brouwers: ‘’Letterlijk en figuurlijk ongefilterd‘’


Centraal in onze blog: wekelijks een verhaal over de brouwer van De fles van de week. Wie maakt dit bier en wat maakt deze fles nou zo bijzonder? Deze week spraken we met brouwerij Rauw Brouwers.

De Founders

Waar rauw geassociëerd kan met onvriendelijk of grof is Jeroen juist de sympathieke praatjesmaker. Ideale salesman! Ideale schoonzoon?

Na de hobbyfase ontgroeid te zijn hebben we afscheid genomen van Sven als Rauw Brouwer. Hij had ambities op andere vlakken dan enkel bier brouwen.

Brouwmeester Niek is altijd woest in de weer met het inkopen van de juiste ingrediënten om weer een van zijn recepten te verbeteren

Initiator van dit wilde plan om bier te brouwen en van alle markten thuis. Van finance tot zijn niet rauwe, maar gepolijste gevoel voor design van huisstijl.